Het is mei 2019 wanneer Emiel Kwekkeboom en Mandy Overbeek de deuren openen van Restaurant Joann in Enschede. Met hun ruime ervaring in de horeca en wellness weten ze één ding zeker: Joann moet een fine dining restaurant zijn waarin een hoofdrol is weggelegd voor gastvrijheid. Emiel: ‘Wij willen mensen het gevoel geven dat ze thuiskomen. Dat zit ‘m in de kok die zichtbaar zijn best heeft gedaan op jouw voorgerecht. In de wijn die we aanbevelen en inderdaad perfect aansluit bij de smaken van het hoofdgerecht. Maar ook in de persoonlijke, hartelijke ontvangst door het hele team – ook de koks lopen bij ons in het restaurant mee. Wanneer de lat zo hoog ligt, is de bewaking van de kwaliteit van het eten en drinken een must. Je kunt dan niet zonder een vlekkeloze HACCP-registratie.’ 

Je hebt er zoveel minder omkijken naar

‘HACCP is niet alleen verplicht, maar ook voor onszelf een belangrijk onderdeel van het werk’, gaat Emiel verder. ‘Wat gebeurt er precies en waarom gebeurt dit? Als je die registratie kunt digitaliseren loop je altijd een stap voor. Met de middelen die je nu hebt, is handmatige registratie eigenlijk geen optie meer. We hebben er zo veel minder omkijken naar.’

Automatische monitoring van de temperatuur

Emiel: ‘Toen we bezig waren met de opzet van Joann wist ik direct dat ik sensoren in de koeling wilde hebben. Daarmee heb je namelijk HACCP-technisch alles dichtgespijkerd. We hebben uiteindelijk bij Gullimex zeven aangeschaft, één in elke koel- en vriescel. De sensoren van het merk Rmoni dat Gullimex verkoopt, monitoren de temperatuur continu en volautomatisch. Bij ons staan de koelkasten en vrieskasten beneden in de kelder. Laat iemand per ongeluk een deur open staan, dan zie je dat niet gelijk, maar ik hoef me geen zorgen te maken: de melding van een van de sensoren komt vanzelf. Ik heb zelf ingeregeld dat die melding vrij snel komt.’ 

Personeel ook enthousiast

Niet veel later stapte Restaurant Joann ook over op de digitale checklistmodules voor hygiëne van Gullimex. Emiel licht toe: ‘Ook die dragen bij aan het afdekken van de HACCP. De checklists maken de registratie makkelijker, digitaal inzichtelijker en het werkt veel sneller. De checklists zelf waren namelijk niet nieuw, we hoefden de standaard checklists alleen maar te personaliseren. Ook het personeel is enthousiast. Een digitale app werkt een stuk sneller dan een handgeschreven registratie en ondertussen voldoe je aan alle regels. Het past bij het kwaliteitsrestaurant dat we zijn.'

Blij met Gullimex

‘We hebben bewust gekozen voor Gullimex als leverancier omdat zij goede sensoren hebben en veel kennis rondom HACCP-registratie. Ze zitten bovendien hier in de buurt en een lokaal aanspreekpunt vind ik prettig. De sensoren worden één keer per jaar gekalibreerd en geüpdatet. Ondertussen zijn we begonnen met een nieuw project en ik wil dat Gullimex daarvoor eenzelfde systeem installeert. Dat geeft wel aan dat het goed bevalt.’

Referentie

“De HACCP-registratie die Gullimex verkoopt is makkelijker, digitaal inzichtelijker en het werkt veel sneller.”

Emiel Kwekkeboom, Eigenaar

Veelgestelde vragen

Onderwerp 1

Question 1

Answer

Question 2

Answer

Question 3

Answer

Onderwerp 2

Question 2

Answer

Question 2

Answer

Question 3

Answer

Onderwerp 3

Question 3.1

Answer

Question 3.2

Answer