Snelle en effectieve enzym en efficiëntie testen

Snelle en effectieve enzym en efficiëntie testen

Bakprocessen voor vlees die niet volledig worden uitgevoerd of onvoldoende pasteurisatie van zuivelproducten kunnen de houdbaarheid en veiligheid van producten in gevaar brengen. Dit kan resulteren in noodzakelijke terugroepacties en potentieel negatieve gevolgen voor de volksgezondheid.

Gullimex stelt verschillende snelle en eenvoudige kwaliteits- en veiligheidstesten op basis van enzymdetectie beschikbaar om verhittingsprocessen van zuivel- en vleesproducten te bevestigen. Deze tests omvatten onder andere een alkaline fosfatase test voor het verifiëren van zuivelpasteurisatie, en een zuurstof fosfatasetest voor het controleren van de thermische behandeling van vlees en/of vis. Bovendien biedt de zuurstof fosfatasetest de capaciteit om resten van rauw vlees en/of vis op oppervlakken op te sporen.

Enzym- en efficiëntietesten

5 producten(en)

per pagina
sort chevron-down
A13519.JPG
€ 366,00
€ 442,86 incl. BTW
A13520.JPG
A13320.JPG
€ 366,00
€ 442,86 incl. BTW
a11205-1.JPG
A14311.JPG

Controleer pasteurisatie met de ZymoSnap ALP

De ZymoSnap ALP test meet de activiteit van alkaline fosfatase in zuivelproducten, wat bijdraagt aan de controle van pasteurisatieprocessen. Dankzij duidelijke resultaten worden vertragingen en extra kosten voor herhaalde tests voorkomen, een veelvoorkomend probleem bij andere ALP-testmethoden.

De validatie van ZymoSnap ALP strekt zich uit tot diverse soorten melk, inclusief gearomatiseerde melk en crèmes, en meer. Deze test levert consistente en betrouwbare resultaten, zelfs bij lage ATP-niveaus (25-100 µ/L), en detecteert ruimschoots onder de wettelijk vastgestelde limiet van 350 µ/L.

Werkwijze

  1. Stel de juiste limieten in met behulp van de ZymoSnap positieve controle kit op uw EnSURE Touch. Dit proces dient elke 2 à 3 maanden te worden herhaald, aangezien het vetgehalte in melk varieert afhankelijk van het seizoen en het bijbehorende rantsoen.
  2. Laat de swab acclimatiseren naar kamertemperatuur
  3. Pipetteer 75 µL monster in de reageerbuis
  4. Schud de reageerbuis een aantal keer omlaag zodat het volledige monster de onderkant bereikt
  5. Voeg het reagens toe door de Snap-Valve te breken
  6. Incubeer gedurende 5 minuten bij 37 °C
  7. Schud gedurende 5 seconden om het monster en reagens te mengen
  8. Lees direct de resultaten van de swab af met behulp van de EnSURE Touch

Controleer het bakproces en voorkom kruisbesmettig met Crosscheck

De CrossCheck test meet de activiteit van zuurstof fosfatase, een natuurlijk enzym dat aanwezig is in onverwerkt vlees en vis. Deze test kan worden toegepast op verwerkte producten om de effectiviteit van thermische verhitting te verifiëren. Tevens is de CrossCheck test geschikt om residuen van vlees en/of vis op oppervlakken die in contact komen met voedsel op te sporen, ter voorkoming van kruisbesmetting. Met name in de voedselproductie, waar het risico op kruisbesmetting aanwezig is, biedt CrossCheck een geschikte oplossing.

Werkwijze

  1. Laat de swab acclimatiseren naar kamertemperatuur
  2. Swab of neem het monster
  3. Plaats de swab terug in de reageerbuis
  4. Voeg het reagens toe
  5. Incubeer voor 5 minuten op 37 °C
  6. Lees de swab direct uit met de EnSURE Touch

Onze USP's

HACCP-specialist

Gullimex is HACCP-specialist en marktleider op het gebied van voedselveiligheid. Wij helpen u graag om te voldoen aan de wet- en regelgeving!

Op rekening bestellen

U bestelt bij ons snel en gemakkelijk op rekening met een gratis account!

Unieke kalibratieservice

Bij Gullimex kunt u uw meetinstrumenten jaarlijks kalibreren. U krijgt enkele weken voor het verstrijken van de certificaatdatum een oproep. U hoeft dus niks te doen!

ISO-gecertificeerd

Onze vakkennis en ons kwaliteitssysteem zijn TÜV- gecertificeerd en ons kwaliteitssysteem voldoet aan de nieuwste norm van ISO 9001:2015.

loader
Bezig met laden...