Insteekthermometers uit het topsegment
Insteekthermometers uit het topsegment
Wilt u een nauwkeurig proces voor handmatige temperatuurregistratie? Een insteekthermometer van Ebro biedt uitkomst. De insteekthermometers van Ebro zijn uiterst nauwkeurig en blijven uitstekend functioneren gedurende veeleisende omstandigheden. De insteekthermometer is tegenwoordig niet meer weg te denken binnen de Food Industry.
Om kwalitatief hoogwaardige producten te produceren, en daarmee de voedselveiligheid van de klanten te garanderen, is het gebruik van een goede insteekthermometer noodzakelijk. Een insteekthermometer beschikt over een insteekvoeler die zeer nauwkeurig dompel- en insteekmetingen kan uitvoeren. De temperatuur wordt in het display weergegeven zodat het goed te bepalen is of de producten aan de gewenste verplichtingen voldoen.
Insteekthermometer - meetrichtlijnen
Insteekmetingen kunnen toegepast worden in:
- Vlees
- Fruit
- Deeg
Dompelmetingen kunnen toegepast worden in:
- Koffie
- Soep
- Water
De temperatuursensor van de insteekvoeler zit verwerkt in het puntje van de insteekvoeler. Wanneer een insteekmeting uitgevoerd moet worden, dient de insteekvoeler tenminste tot drie centimeter in het te meten product gestoken te worden, zodat uiterst nauwkeurig gemeten kan worden. Het is echter onmogelijk om de oppervlaktetemperatuur te meten met de insteekvoeler. Wanneer de meting succesvol is voltooid, is het noodzakelijk om het meetinstrument te reinigen met speciale voelerreinigingsdoekjes, zodat kruisbesmettingen worden voorkomen.
Wanneer de temperatuur in de vriezer of koelcel wordt gemeten, is het aan te bevelen gebruik te maken van een flesje met alcohol met insteekdop. Bij het meten van de temperatuur is het mogelijk dat er besmettingen optreden. Door gebruik te maken van een flesje alcohol kan de temperatuur in de alcohol gemeten worden in plaats van in het product. Dit is ook perfect in vriezers te gebruiken.
Insteekthermometer ten behoeve van HACCP-plan
Jaarlijks komen er nog 500.000 tot circa 2 miljoen voedselvergiftigingen voor. Daarom is het ter preventie belangrijk dat er op voorhand noodzakelijke maatregelen genomen worden. Temperatuurregistratie met een insteekthermometer volgens HACCP is één van deze maatregelen. Doordat de voedselthermometer wordt voorzien van een ISO-kalibratiecertificaat, voldoet deze aan de richtlijnen van het voedselveiligheidssysteem.
In de richtlijnen van HACCP staat ook dat de insteekthermometer jaarlijks gecontroleerd en gekalibreerd dient te worden. Door de insteekthermometer jaarlijks te laten kalibreren, wordt gekeken of de thermometer ook afwijkt van de standaardwaarden. Bij een afwijkende meting wordt de insteekthermometer gekalibreerd. De kalibratie zorgt ervoor dat de insteekthermometer weer voldoet aan de HACCP-richtlijnen.
Insteekthermometer kalibreren
Om een betrouwbare meting te garanderen, is het van belang om regelmatig de insteekthermometer te laten kalibreren. Met ons ServiceCenter bieden wij een unieke kalibratieservice. Meetinstrumenten van verschillende merken kunnen hier ter controle aangeboden en gekalibreerd worden.
Indien u aangemeld bent voor deze service krijgt u van ons een oproep enkele weken voor het verstrijken van de termijn.
De insteekthermometer wordt voorzien van een kalibratiecertificaat, die u online kunt inzien. Daarmee kunt u bij controles aantonen dat u voldoet aan de gestelde eisen in de diverse richtlijnen.