Hoogwaardige meetinstrumenten
Hoogwaardige meetinstrumenten
Gullimex biedt een ruim aanbod aan hoogwaardige meetinstrumenten voor verschillende toepassingen, waaronder pH-meters, penetrometers, zoutmeters, ATP- en bioluminometers, refractometers en hygrometers.
pH-meters
Het is voor producenten van voedsel van groot belang om de veiligheid, en daarmee de kwaliteit, van voedingswaren te waarborgen. Het meten van de pH-waarde van de producten is daar een onderdeel van. Het meten van de zuurgraad is, naast het meten van temperatuur, één van de belangrijkste indicatoren voor de kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen. Ook wordt met de zuurgraad de bewaartijd bepaald.
Penetrometers
Om het juiste oogsttijdstip van bijvoorbeeld een appel of peer te bepalen, is een penetrometer voor fruit onmisbaar bij het bepalen van de rijpheid. Om de betrouwbaarheid en de kwaliteit van het fruit te garanderen, is het zeer belangrijk om te weten wanneer het fruit precies geplukt moet worden.
Zoutmeters
Met de SSX 210 van Ebro meet u het relatieve zoutgehalte in vloeistoffen en zachte levensmiddelen, zoals vlees, worst, kaas, salades, etc. In dit geval meet de zoutmeter de elektrische geleidbaarheid, afhankelijk van het zoutgehalte.
ATP- en bioluminometers
Wanneer er gewerkt wordt met voedingsmiddelen is het belangrijk om regelmatig uitgebreide hygiëne controles uit te voeren. Hierbij is het van belang dat er een nauwkeurige ATP-meting plaatsvindt. Dit kan met een ATP-meter om de reinigingsmethode te controleren.
Refractometers
Door middel van een refractometer wordt het suikergehalte in een suikeroplossing gemeten. Dit gebeurt door middel van de lichtbrekingsindex. Deze index van de gemeten vloeistof wordt omgezet in de schaalverdeling Brix.
Hygrometers
Met de Ebro TFH 610 Hygrometer houdt u de relatieve luchtvochtigheid nauwkeurig in de gaten en heeft u de mogelijkheid om in te grijpen als de lucht te droog of te vochtig is. Op het display leest u eenvoudig de luchtvochtigheidsgraad en de temperatuur af, maar ziet u ook een waarschuwing van de thermometer als deze te hoog of te laag zijn.